Film LOVE 2 je exotika, strhující akce, boj o život… a také láska

Read Time:3 Minute, 33 Second

Režisér a scenárista Jakub Kroner se po mimořádném úspěchu trháku Love rozhodl znovu posunout hranice slovenského filmu a oslovit i mezinárodní publikum. Jeho nový thriller Love 2 je nabitý dramatickými zvraty, propracovanými akčními scénami, střílečkami, honičkami odehrávajícími se na Slovensku a v Thajsku. Ústřední dvojici Matěje a Veroniky ztvárnili Michal Nemtuda s Kristínou Svarinskou, kterou si oblíbili i diváci v České republice. Zahrála si třeba ve filmech Lítá v tom, Srdce na dlani, Střídavka, Teroristka nebo v seriálovém hitu Osada. Dalšími známými jmény v týmu Love 2 je kaskadér a herec Vladimír Furdík, který řadu let úspěšně působí v Hollywoodu, či slovenské hudební hvězdy – zpěvačka Tina a rapper Separ. Do českých kin Love 2 vtrhne 7. listopadu.

Novinka Love 2 po třinácti letech volně navazuje na kultovní film Love, který se v roce 2011 stal nejnavštěvovanějším domácím filmem ve slovenských kinech a sklidil příznivé ohlasy i u českých diváků. Na webu ČSFD dosáhl vysokého a celkem vyrovnaného počtu slovenských a českých recenzí (4092:3307). „Nemělo smysl točit zase tu stejnou lovestory. Posunuli jsme postavy, příběh, skočili jsme do exotické země i do jiného žánru. Film vznikal dlouho – i kvůli pandemii – bylo náročné udržovat soustředění a energii celého týmu. Scénář jsme víckrát přepisovali, nesčetněkrát se nám měnily plány, ale v konečném důsledku si myslím, že to filmu prospělo, postupně vyzrával,” říká režisér a scenárista Jakub Kroner. Thriller Love 2 si tak naplno užijí všichni diváci, i ti, kteří první film neviděli.

Milostný vztah Matěje a Veroniky se mění v komplikovaný, život ohrožující trojúhelník. Brutální boj o moc v síti intrik a korupce ve stínu mafie, která se neštítí ani politických vražd. Thajsko se zdá být dostatečně daleko – ideální úkryt pro pár zločinců z východní Evropy, kteří netuší, že se sami mohou stát snadnou kořistí pro větší predátory. Jak v tomto šílenství obstojí osamělý bojovník bojující se stíny vlastní minulosti? Může ho ještě zachránit láska a dokáže si to uvědomit dřív, než bude pozdě? Existuje vůbec nějaké východisko z tohoto zběsilého kolotoče?

Ústřední dvojici Matěje a Veroniky si opět zahráli Michal Nemtuda s Kristínou Svarinskou. Pro Michala byla práce na filmu Love 2 především tvrdá dřina na sobě: „Tři roky jsem tvrdě makal, abych vypadal jako ten Matěj, kterého chtěl mít ve filmu Jakub. Každou volnou chvíli jsem byl na tréningu, učil jsem se zápasit, pracovat se zbraněmi, přísně jsem upravil stravu, žádný alkohol… Byl to tvrdý režim, musel jsem si stále opakovat, proč to dělám. Ale když jsem viděl, co jsme natočili, jsem hrdý, stálo to za to.”

Kristína Svarinská s úsměvem prozrazuje, jaké bylo po letech setkání na place: „Fantastické! Hned jsme všichni najeli na stejnou vlnu. Podobný pocit, jako na srazu ze střední. Všichni jste si už něčím prošli, ale najednou jste zpátky v čase, jako by se nic nezměnilo.

Spolu s Michalem Nemtudou a Kristínou Svarinskou v Love 2 hrají Jakub Gogál, Dušan Cinkota, Jana Kolesárová, Vladimír Furdík, Ivan Kozák, Tina a další slovenští herci, kterým skvěle sekundují jejich thajští kolegové Bella Boonsang Beam Saranyoo Prachakit. Před filmovou kamerou debutuje rapper Separ. 

Na vybroušené kaskadérské choreografie dohlížel Vladimír Furdík, který se proslavil jako Night King v legendární Hře o trůny, a jeho kaskadérské výkony jsou k vidění v mnoha zahraničních produkcích, například ve filmech Tristan a Isolda, Eragon, Válečný kůň nebo Skyfall. V Love 2 se představí také jako herec: „Už velmi dlouho jsem nedělal na slovenské produkci.  Za tenhle film jsem velmi rád, i když jsem si nebyl jistý, jak ho kvůli pracovní vytíženosti budu stíhat. Dokonce jsem kvůli němu odmítl i pár velkých zahraničních nabídek, včetně Ridleyho Scotta. Nakonec jsem se při téhle práci cítil tak trochu jako na dovolené, výborná atmosféra. Kvalita slovenských filmů stoupá a doufám, že si diváci užijí i ten náš.

„Velká část filmu se natáčela v exotickém Thajsku, tisíce kilometrů od Slovenska. To znamenalo obrovskou výzvu pro celý tvůrčí tým, který na filmu pracoval daleko od domácích podmínek, spolu s velkým zahraničním štábem,“ dodává producentka Adriana Kronerová. Na výrobě filmu Love 2 se podíleli Mário Ondriš (hlavní kameraman), Erik Ivančík (architekt), Sandra Žigová (kostýmy), Michal Kondrla (střih), Lukáš Kasprzyk (zvuk), Lukáš Kobela, Jureš Fallgrap a Jimmy Pé (hudba).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post MAREK ZTRACENÝ OHLÁSIL NÁVRAT NA PÓDIA!
Next post Úspěšný pořad Výborná SHOW se přesouvá na ČT1
Close

Nejprohlíženější příspěvky

  1. PEČE CELÁ ZEMĚ startuje již třetí řadou od 6.ledna na ČT1
    Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si […]
  2. Muzikál Anděl Páně je novým hitem Hudebního divadla Karlín
    Hudební divadlo Karlín má na repertoáru nový titul – muzikál Anděl Páně, který má za sebou úspěšnou premiéru a diváci si jej nepomohou vynachválit. V hlavních rolích excelují Ondřej Rychlý (Petronel) a Marek Lambora (Uriáš), nechybí ani Jiří Korn v roli Boha. Anděl Páně – to je božský muzikál podle stejnojmenné filmové pohádky z roku 2005. V […]
  3. Hokejisté Michal Mrázik, David Moravec a Milan Jurčina pomohou mladému fotbalistovi
    Sportovci tělem i duší, navíc se srdcem na správném místě. Tak by se dali charakterizovat hokejisté Michal Mrázik a David Moravec, stejně jako bývalý hokejista Milan Jurčina. Všichni tři se totiž pod záštitou domovské sportovní agentury M3 Sports Agency rozhodli podpořit sbírku pro šestnáctiletého fotbalistu Milana, který před rokem onemocněl zánětem míchy a hrozilo, že […]
  4. Red Face – souboje profi zápasníků s pouličními rváči a influencery
    Dne 9. srpna 2023 proběhla tisková konference organizace RedFace k historicky druhému galavečeru, který se uskuteční 9. září 2023 v UNYP Aréně v Praze. Organizace, za kterou stojí promotér Petr Diviš, představila novou fight card, ve které kombinuje profesionální zápasníky s pouličními rváči a influencery, čímž chce zviditelnit bojové sporty. Hlavním partnerem večera je Kratom […]